Lions Waddenrally telt 47 equipes

HARLINGEN - De Lions Waddenrally die zaterdag voor de tweede keer werd verreden was met 47 equipes voor de organiserende Lionsclub Franeker-Harlingen een succesvol evenement. De opbrengst wordt gebruikt voor het organiseren van een activiteit voor mantelzorgers.

Vanaf half tien verzamelden de equipes zich bij het entrepotgebouw. Na de koffie en de uitleg over het verloop van de dag werd er vanaf half elf gestart voor de eerste etappe. Deze bracht de teams uiteindelijk bij Onder de Luifel in Leeuwarden voor de lunch.

De tweede etappe ging vervolgens naar St. Annaparochie, waar bij Smeding Groente en Fruit een tussenstop was met koffie, thee en -uiteraard- vers fruit. Van daaruit ging de route terug naar het entrepotgebouw in Harlingen.

Daar was de rallytoelichting door Wopke Hettinga van Business Rally Events en de prijsuitreiking met prijzen gesponsord door Jumbo Olaf Hermes en Zijlstra Keurslager. Afsluitend werd een diner geserveerd voor de deelnemers.

Winnaar van de Waddenrally Wisseltrofee was het team ‘Siezen & Staertjes’ van Harmen Visser met zijn navigator Sjaerd Elzinga.

De netto opbrengst van dit evenement zal worden gebruikt door Lionsclub Franeker-Harlingen om op 10 november 2019, tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg, een aansprekende activiteit te organiseren voor mantelzorgers in de regio. De volgende editie van de Waddenrally vindt plaats op 14 maart 2020.