Jupiterdames zorgen voor doelpuntenregen op zonnige dag

SINT PANCGRAS – Net als een week eerder in Franeker hebben de Jupiterdames zondag met ruime cijfers afgerekend met Vrone uit Sint Pancras. De Franeker handbalsters reden zondag met een 9-33 zege terug over de Afsluitdijk.

Vrone nam het initiatief in de wedstrijd door de openingstreffer te maken. In de eerste aanval voor Jupiter wist Maaike Osinga direct de score weer gelijk te trekken. Door een chaotische verdediging bij Jupiter vielen de doelpunten in de beginfase van de eerste helft om en om voor beide teams.

Iris van der Veen en Maaike maakten voor Jupiter beide een doelpunt naast twee scores van Vrone. Bij een stand van 3-3 vond de Jupiterploeg de rust terug waarna een doelpuntenregen volgde.

Door snel spel konden Maaike, Marije Bijlsma (2x), Rianne Wijbenga, Marie-Jetske Lettinga en Marion Offringa allemaal via een break-out scoren. In de laatste fase van de eerste helft probeerde Vrone de schade nog enigszins te beperken door tweemaal te scoren. De ruststand werd daardoor voorsprong voor Jupiter in de rust al fors: 5-10.

Doorgaan

Het doel voor de tweede helft was voor coach Maarten Jansen helder: verder gaan zoals in de eerste helft. Verdedigend elkaar goed ondersteunen en snelheid houden in de aanval om makkelijker tot scoren te komen.

En in de tweede werd die koers ook vastgehouden. De voorsprong werd uitgebreid met maar liefst zes doelpunten op rij. Nynke de Jager, Marije (2x), Sandra Hofstra, Maaike en Marie-Jetske waren hiervoor verantwoordelijk.

Vrone probeerde via de cirkel en de hoeken nog wat doelpunten mee te pikken. Hierdoor wisten ze twee keer te scoren. Iris antwoordde namens Franeker direct met een hard schot vanaf de middenopbouw. Marion maakte een doelpunt vanaf de cirkel.

Herhaling van zetten

Daarna volgde een herhaling van zetten als in de eerste helft. Jupiter wist het tempo in de aanval op te voeren door in de verdediging de ballen tussen de speelsters van Vrone weg te tikken en break-outs te lopen. Rianne Mendel was hierin zeer op dreef met 5 break-outs op naam.

Annemiek Rinia hield haar doel lange tijd schoon en met snelle acties lukte het Sandra Hofstra (2x), Maaike (3x), Iris en Marion de voorsprong fors uit te bouwen. Vrone wist uiteindelijk nog maar twee keer tot scoren te komen en werd aan alle kanten voorbij gelopen.

Grote cijfers

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Iris en Sandra (2x). Zij zorgden er voor dat er uiteindelijk een flinke overwinning voor Jupiter op het scorebord kwam te staan. Met een score van 9-33 en twee punten op zak vertrok Jupiter terug naar Friesland vanuit Sint Pancras.

Zondag 3 maart spelen de dames van Jupiter hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen om 12.00 uur in sporthal De Trije tegen Lacom’91.