Goud voor acrogymster Lian Boersma

OOSTERWOLDE - Dit weekend werd in Oosterwolde de Valentijnscup gehouden - een groot acrogym toernooi voor alle niveau's georganiseerd door SV Donkerbroek, met deelnemers uit heel Nederland. Lian Boersma uit Sint Jacobiparochie legde met haar team beslag op goud.

Zondag stonden alle teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland op de vloer. De teams wisten allemaal het goud in hun categorie te verdienen, en de Acro Academy ging dan ook - naast de gouden medailles - naar huis met de Valentijn Acrocup: de beker voor de hoogste gemiddelde dagscore.

Een van de gymnasten die hier op de vloer kwam was Lian Boersma uit Sint Jacobiparochie, die vorig jaar nog op de Werelkampioenschappen Acrogym in de finale stond. Hoewel zij van plan was geweest na dat seizoen te stoppen, is Lian kortgeleden toch weer opnieuw begonnen met acrogym.

Met haar nieuwe team Amber Bosma en Famke van Wieren komt zij uit in een trio Junioren, en ondanks dat het team pas een paar weken bij elkaar is wisten zij toch een prachtige oefening neer te zetten die hen het goud opleverde.