Concert Quatre Forte in kerk Britswert

BRITSWERT - Saxofoonkwarter Quatre Forte treedt zondagmiddag 17 februari op in het sfeervolle kerkje in Britswert. Het programma bestaat uit klassiek en modern. Het concert begint om 15.00 uur.

Quatre Forte is een zogenaamd klassiek saxofoonkwartet bestaande uit vier gepassioneerde amateurmuzikanten. Het kwartet heeft een breed repertoire, zoals te zien is in het programma, variërend van klassieke bewerkingen tot originele composities voor saxofoonkwartet en moderne werken.

Het kwartet bestaat uit Reina Hibma op sopraansaxofoon, Joke Kolthof op altsax, Erik Hoek op tenorsax en Gerjanne Zijlstra op baritonsax en ondertussen bestaat Quatre Forte al tien jaar. In die tien jaar heeft Quatre Forte een verscheidenheid aan optredens gegeven zoals deelname aan het City Proms festival in Leeuwarden, diverse koffieconcerten en samenwerkingen met onder andere het Fries Kamer Orkest, Piter Wilkens en het mannenkoor Sânman en Sikke.

Daarnaast heeft het kwartet successen geboekt op concoursen waarbij het zelfs eens de eerste prijs heeft behaald tijdens het landelijke kampioenschap voor blazers.

Op het programma staan deze middag werken van onder anderen Gustav Holst, Garbriel Fauré en Giacomo Puccine, maar ook moderne werken van Philip Glass en Michael Nyman.