Met pake en beppe etsen als Abe Gerlsma in Museum Martena

FRANEKER - In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen etsen zoals Abe Gerlsma dat deed in Museum Martena. En als ze pake en beppe meenemen, mogen de kinderen ook nog gratis naar binnen.

Tijdens drie middagen, dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari, is de tentoonstelling ‘100 jier Abe Gerlsma’ open voor deelnemers aan het jaarlijkse evenement ‘help pake en beppe de vakantie door’. Inloop tussen 14.00 en 16.00 uur

Medewerkers van het PoWoW-team vertellen tijdens deze middagen over de schilderijen en etsen die in de Coba de Grootzaal tentoongesteld zijn. Daarna kunnen de bezoekers zelf aan de slag.

De bevlogen kunstenaar Abe Gerlsma had veel oog voor de fascinerende wereld dicht bij zijn huis in Franeker. Hij schilderde, tekende en etste het mooie Friesland met de boerderijen, kerken en koeien rondom Franeker.

PoWoW - knetter op kunst, de kunsteducatieafdeling van Museum Martena, ontwikkelde bij de tentoonstelling over de in 2012 overleden Franeker schilder een activiteit die gebaseerd is op de etstechniek die Abe zo goed beheerste.

Tijdens deze activiteit wordt er gedrukt in een dicht-bij-huis-druktechniek, met door PoWoW samengestelde dicht-bij-huis-stempels en stempelinkt op speciaal kunstenaarspapier. Zo ontstaat er een dicht-bij-huis-panorama. Om na afloop op te rollen, onder je arm mee te nemen en thuis op te hangen.

Pakes en beppes betalen 6 euro, kinderen gratis. Museumkaart geldig.