Open dag Maritieme Academie in Harlingen

HARLINGEN - De Maritieme Academie in Harlingen houdt zaterdag 9 februari van 10.00 tot 15.00 uur open huis voor kinderen die op zoek zijn naar een andere school als ze straks de basisschool verlaten.

Op het VMBO van de Maritieme Academie Harlingen leren kinderen varen en alles over scheeps- en jachtbouw. Het is een kleine VMBO school met de leerwegen BasisBeroepsgericht, KaderBeroepsgericht en Gemengde Leerweg.

De school beschikt over een eigen wWoonhuis, de Huisvesting. Kinderen kunnen hier vanaf klas 1 wonen, vanaf klas 3 is het verplicht. Op de Huisvesting is het als op een schip: ieder heeft keukendiensten, leerlingen delen een slaapkamer met twee anderen en de bootsmannen en bootsvrouwen zijn er de gehele dag voor ze, ook ‘s nachts. Er zijn zithoeken met tv’s en spelcomputers voor het ‘thuisgevoel’.

Leerlingen zijn ongeveer 160 dagen per schooljaar op de huisvesting. Op maandag beginnen de lessen later en op vrijdag stoppen ze eerder, zodat de leerlingen genoeg tijd hebben om van en naar huis te reizen.

Naast de verplichte vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen, Wiskunde, Natuur- en Scheikunde, Mens & Maatschappij en Lichamelijke Oefening volgen de leerlingen het VMBO het profiel Maritiem & Techniek. Op simulatoren worden met computers en beeldschermen echte situaties op het water geoefend.