Berltsumer De Fûgelsang breidt uit met lokaal en leerplein

BERLTSUM - Basisschool CBS De Fûgelsang in Berltsum heeft een lokaal met een leerplein erbij gekregen. In tegenstelling tot alle prognoses en verwachtingen in, is de school sinds het betreden van het nieuwe gebouw in schooljaar 2013 gegroeid.

Uitbreiding op de grond was niet mogelijk, maar gelukkig op het dakterras wel. Met een kraan zijn onlangs het lokaal en het leerplein in delen naar boven gehesen en als een bouwdoos op het balkon in elkaar gezet.

De nieuwe lesruime is voorlopig ingericht met een digitale schoolbord en voorlopig met wat kasten, tafels en stoelen van de leerlingen van groep 7. Binnenkort komt een geheel nieuwe kastenwand in het lokaal en zal het leerplein naar de moderne maatstaven van het huidige onderwijs ingericht worden.

De leerlingen en het team zijn erg blij dat er meer ruimte in het gebouw is gekomen en de kinderen van groep 7 zijn maar wat blij met hun nieuwe stekkie.

De school biedt nu standaard plaats aan acht groepen en daarnaast worden gedurende drie dagen in de week nog enkele groepen gesplitst. Op die dagen zitten 3 groepen van 15 leerlingen apart waardoor ze extra begeleiding en aandacht krijgen.