Judotitel voor Mirthe Hartman op Noord-Oost toernooi

SLAGHAREN Mirthe en Sanne Hartman uit Sexbierum hebben zaterdag deelgenomen aan het Noord-Oost Judotoernooi in Slagharen. Mirthe pakte de titel in haar klasse, zus Sanne werd tweede.

Mirthe Hartman kwam uit in een jongenspoule -40 kg op het toernooi met in totaal ruim 700 deelnemers. Haar eerste partij wist ze in zeven seconden te beslissen met een vol Ippon. Ook haar andere partijen wist ze met volle overtuiging te winnen, wat haar uiteindelijk de titel opleverde.

Haar zus Sanne, vanaf dit jaar uitkomend in de leeftijdscategorie -15 jaar, stond eveneens sterk te judoën in de gewichtsklasse -40 kg. Haar eerste partij verloor ze met een waza ari tegen de uiteindelijke nummer één. De volgende twee partijen in de voorronde wist ze met een mooie beenklem en Ippon te winnen.

In de finaleronde moest er nog tweemaal worden gestreden. Ook deze partijen wist Sanne te winnen met Ippon en waza ari. Een mooie tweede plaats voor haar in deze leeftijdscategorie. Sanne en Mirthe zijn vanaf dit jaar gaan trainen bij Judo Kings.