Wat is er deze week te doen in de Koornbeurs?

FRANEKER - De Koornbeurs heeft voor de komende dagen een vol programma met drie films, een Friese tragikomedie, Arjen Lubach (uitverkocht), Enge Buren en Frisicane II met Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra.

Film: Gräns

In de film Gräns is Tina een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten; haar hele bestaan is op leugens gebaseerd. Nu moet ze kiezen. . Dinsdag 29 januari 20.15 uur.

Jan Arendz en Joke Tjalsma: It wie op in Simmerjûn

De tragikomedie ‘It wie op in simmerjûn’ van Pier21 laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang. Arendz en Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel, dat niet afhankelijk wil worden en samen uit het leven wil stappen. Na een laatste dans op ‘It wie op in simmerjûn’. Woensdag 30 januari 20.15 uur.

Arjen Lubach| Arjen Lubach Live (uitverkocht)

Arjen Lubach is na een aantal jaren afwezigheid terug in het theater. Zijn televisie-avontuur bezorgde hem met Zondag met Lubach een miljoenenpubliek, verschillende internationale virals, een Nipkowschijf en de Televizierring. In het theater is de tv-presentator en comedian persoonlijker dan ooit en pakt hij de draad op die hij ooit achterliet. Donderdag 31 januari 20.15 uur.

Film: A Star is Born

A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. Vrijdag 1 februari 20.15 uur.

Enge Buren: Vreemde Vogels

Wat Enge Buren precies doet, is lastig te zeggen. Is het muziek, cabaret, theater of absurdisme? Alles tegelijk! In hun zevende show gaat het drietal op zoek naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz en het dagelijks leven. Het levert een opzienbarende mix op van muzikale acrobatiek en theatrale hoogstandjes, dwaze dansjes en maffe acts. Zaterdag 2 februari 20.15 uur.

Frisicana II

Met Frisicana II brengen Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra na Frisicana I opnieuw een geheel nieuwe avondvullende voorstelling. Een selectie uit hun eigen repertoire, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. Zondag 3 februari 15.00 uur.

Film: The Kindergarten Teacher

Wanneer de eenzame kleuterjuf Lisa (Maggie Gyllenhaal) ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas een bijzondere gave heeft, raakt ze gefascineerd door het kind en neemt ze hem onder haar hoede. In een poging om zijn talent te helpen ontwikkelen, riskeert ze haar familie en vrijheid. Dinsdag 5 februari 20.15 uur.

Meer informatie: www.theaterdekoornbeurs.nl