Nu ook films op woensdagavond in de Koornbeurs

FRANEKER - Vanaf februari zijn op verschillende woensdagavonden films te zien in het Franeker Filmhuis in de Koornbeurs.

Wanneer op woensdagen geen voorstelling of evenement in het theater plaatsvindt, draaien om 19.15 en om 21.00 uur films. Vroeg in de avond een commerciële film en een klassieker om 21.00 uur. De eerste woensdagfilms draaien 6 februari. Om 19.15 uur is dat Welcome to Marwen (2018) en om 21.00 uur de komedie The Big Lebowski (1998).

In Welcome to Marwen is Mark Hogancamp mishandeld vanwege zijn voorliefde voor vrouwenschoenen. Hij kan daardoor niet langer zijn oude werk als striptekenaar doen. In plaats daarvan heeft hij in zijn tuin een miniatuur gemaakt van het fictieve Belgische dorpje Marwen, waar hij met behulp van poppen en een fotocamera de WOII-avonturen van zijn alter ego Cap'n Hogie filmt. Het geluk lijkt hem toe te lachen als hij kennis maakt met Nicol, z'n nieuwe overbuurvrouw.

Jeffrey Lebowski ('The Dude') krijgt in The Big Lebowski bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam en wiens jonge vrouw grote schulden heeft. Ze urineren zelfs op zijn zeer geliefde tapijt. Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, maar dat heeft vergaande gevolgen.

www.theaterdekoornbeurs.nl