Goede kwaliteit duiven PV De Vliegende Post

Minnertsga - Voor de jaarlijkse postduivententoonstelling van P.V. De Vliegende Post in Minnertsga waren 72 duiven ingestuurd. De vogels werden vrijdagavond gekeurd. Zaterdagmiddag kon het publiek de tentoonstelling bezoeken.

Jan Heeres keurde de tentoongestelde duiven en mocht de prijswinnaars bepalen. Hij vond de kwaliteit van de ingezonden duiven zeker in orde. Heeres is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Groep van Keurmeesters van Postduiven. Deze vereniging, die in de duivenwereld bekend staat als de GvK, is in 1925 opgericht.

Zaterdagmiddag gingen de deuren open voor het publiek. Belangstellenden konden de duiven bekijken, een gesprekje aanknopen met de eigenaren en deelnemen aan het draaiend rad waarvoor prachtige prijzen beschikbaar waren gesteld . Het werd een gezellige sfeervolle middag.

De tentoonstelling werd afgesloten met een bonnenverkoop van regionale en landelijk bekende liefhebbers. De organisatiecommissie kijkt terug op een geslaagde tentoonstelling.

Uitslagen:

Klasse 1 (Oude Doffers) 1 K. Fink; 2 Comb. Wassenaar/Ynsen; 4 K. Fink. Klasse 2 (Oude duivinnen) 1 A. Hogenhuis; 2 K. Fink; 3 A. Hogenhuis. Klasse 3 (Jonge doffers) 1 Comb. Ynsen/Wassenaar; 2 A. Hogenhuis; 3 Comb. Wassenaar/Ynsen. Klasse 4 (Jonge duivinnen) 1 C. Tolsma; 2 L. Nagel. Klasse 5 (Late jongen) 1 Comb. De Jong/Winsemius. Klasse 6 (collectie viertallen) 1Comb. Wassenaar/Ynsen.