Anne-Goaitske Breteler debuteert in Podiumtour met verhaal over walvisvaarders

BOER - In Podiumtour, een nieuw initiatief van de stichting Alde Fryske Tsjerken, treedt een muzikant, acteur of spreker op in een geselecteerd aantal kerken. Anne-Goaitske Breteler uit Nes, 23 jaar, mag zondag 20 januari (15u) het spits afbijten met haar lezing over walvisvaarders in de Mariakerk in Boer.

Op 14 juni 2018 heeft Anne-Goaitske haar debuut ‘De traanjagers, herinneringen van naoorlogse walvisvaarders’ uitgebracht bij de Amsterdam University Press. In het boek beschrijft zij de herinneringen van oud-walvisvaarders die allemaal, net na de Tweede Wereldoorlog, zijn meegegaan op de reizen richting de Zuidpool.

De sfeer aan boord en de avonturen in de havens passeren de revue evenals de walvisjacht zelf, maar ook de twijfel en ambivalentie die tot op de dag van vandaag als een schaduw over deze herinneringen hangen.

Nu het boek verschenen is, geeft Anne-Goaitske door heel Nederland lezingen over dit onderwerp. In haar lezing bespreekt zij niet alleen deze vergeten geschiedenis aan de hand van de reisverhalen van de mannen die ze sprak, maar ze laat het tevens zien met originele foto's en film-fragmenten.

De recensies over haar tot nu toe gehouden lezingen zijn lovend.

Kaarten reserveren: mariakerkboer8809@hotmail.com of: 06-30139260 (na 19.00).