Handbalsters Jupiter ‘vergeten’ te winnen

HEERHUGOWAARD - Het eerste damesteam van Jupiter speelde zondagmiddag uit tegen de Hugo Girls uit Heerhugowaard. Een ploeg waar absoluut twee punten tegen behaald kon worden, maar dat lukte niet. Zwaar teleurgesteld keerden de vrouwen met een 21-13 nederlaag terug naar huis.

Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel. Het kwam op naam van Maaike Osinga, die ook voor de 0-2 zorgde. Hugo Girls kwam weer langszij door snel spel en nam een 3-2 voorsprong. Iris van der Veen zag Marije Bijlsma goed vrij staan op de cirkel en zij zorgde voor de gelijkmaker 3-3.

Nadat Hugo Girls 4-3 gemaakt had kwamen de Jupiterdames eindelijk beter in hun spel en via scores van Iris, Marie-jetske Lettinga, Marije en Maaike liepen de Franekers uit naar een 4-7 stand. Dan moet je ervoor zorgen dat die voorsprong wordt behouden, maar ze lieten Hugo Girls toch weer terugkomen en zij namen zelfs weer een voorsprong van 8-7. Na nog een doelpunt van Maaike en Sandra Hofstra gingen de speelsters met een gelijke stand de rust in: 9-9.

Teamwerk

Het advies van coach Maarten Jansen was om meer als team spelen en niet te individueel. Maar bij de start van de tweede helft liep men direct achter de feiten aan en kon Hugo Girls gemakkelijk naar 13-9 uitlopen. En het het bleef een wisselvallige wedstrijd, want Jupiter kwam toch weer terug in de wedstrijd door 3 doelpunten op rij van Marije, Marie-jetske en Iris. Daarmee was het 13-12.

De gelijkmaker bleef uit, waarna Hugo Girls uitliep naar 15-12. De Jupiterdames liepen de rest van de wedstrijd opnieuw achter de feiten aan. Waar het aan ligt is moeilijk te zeggen, werd achteraf geconcludeerd. Het verloop van de wedstrijd bekijkend was men niet minder dan de tegenpartij, maar dit seizoen is de keepster, paal en lat ook een grote tegenstander.

Marie-Jetske kon nog het 13e doelpunt scoren maar daarna lukte aanvallend niets meer. Hugo Girls ging beter met de kansen om en kon vrij gemakkelijk uitlopen naar 21 doelpunten.

Die eindstand van 21-13 was voor de Franekers erg teleurstellend. Vooral omdat de verwachtingen van de coach en speelsters toch anders waren. Een mooi plekje in de middenmoot moet en is absoluut haalbaar, meent men.

De hoop is gevestigd op aanstaande zondag, als de dames om 13.40 uur thuis spelen tegen Kleine Sluis.

Overige uitslagen:

  • Heren B-jeugdUnitas- Jupiter ’76: 27 – 10
  • Dames B-jeugdQuick- Jupiter ’76: 14 – 12
  • Gemengde D-jeugdHollandia T- Jupiter ’76: 8 – 14
  • Gemengde E-jeugdGeel Zwart 2- Jupiter ’76: 10 – 4