Perioden met (mot)regen

REGIO - Op veel plaatsen valt er wat lichte regen. In het zuidoosten kan er vanavond (natte) sneeuw vallen. Komende dagen is het bewolkt, zacht en nat. In het weekend waait het flink, vooral zondag. Op lange termijn neemt de kans op kouder weer toe.

Vanavond valt op veel plaatsen lichte regen. In het zuidoosten is het aan het begin van de avond nog droog. Later volgt ook daar regen. In de Limburgse heuvels kan het tijdelijk een beetje wit worden met temperaturen rond het vriespunt. Op andere plaatsen is het zo'n 3 graden en aan de kust is het iets zachter.

Vannacht gaat de neerslag ook in het uiterste oosten en zuidoosten over in regen. Vanuit het noordwesten wordt het in de loop van de nacht droger. Aan het einde van de nacht is het 3 graden in Zuid-Limburg, 5 graden in het midden van het land en 7 graden aan zee.

Morgen

Morgen is het overwegend bewolkt en valt af en toe lichte regen of motregen. In de middag neemt de kans op een glimp van de zon vanuit het noorden iets toe. De wind is matig van kracht en waait uit het westen tot noordwesten. Aan zee is de wind noordwestelijk en vrij krachtig, 5 Bft. Met een maximumtemperatuur van 6 graden in Zuid-Limburg tot 9 graden in het westen is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het 5-6 graden.

Morgenavond valt soms nog wat (mot)regen. Vanuit het noorden wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de nacht naar zaterdag is het zwaar bewolkt met lokaal een opklaring. In de loop van de nacht neemt de kans op (mot)regen weer wat toe. De minimumtemperatuur ligt rond 5 graden, laat Weeronline weten.