Jupiterdames komen net te kort tegen Westfriesland/SEW

FRANEKER - De dames van Jupiter ‘76 speelden zondag de eerste wedstrijd van 2019. Tegenstander was Westfriesland/SEW uit Nibbixwoud. Een grote vereniging, want de Franeker handbalsters speelden tegen dames 5, het eerste team speelt eredivisie. Jupiter ‘76 verloor met klein verschil: 11-12.

Door allerlei omstandigheden hadden de Jupiterdames maar één wisselspeelster, dus was het zaak om de krachten goed over de wedstrijd te verdelen. Jupiter moest even op gang komen in het nieuwe jaar, want al snel keken ze tegen een 0-3 achterstand aan.

Gelukkig hadden Maaike Osinga en Sandra Hofstra het vizier scherp en werd de stand weer gelijk getrokken. De 3-3 door Maaike was een fraaie: als rechtshandige speelster scoorde zij met links door een zeer professioneel lobje. Toch kwam Jupiter niet helemaal lekker in het spel, er werden veel kansen gemist en het bleef steeds tegen een kleine achterstand aankijken.

Weinig doelpunten

De doelpunten waren schaars: voor rust heeft alleen Marije Bijlsma vanaf de cirkel nog twee mooie doelpunten gescoord. Dit resulteerde in een 5-8 ruststand.

Ook in 2019 is Maarten Jansen weer coach en hij gaf de dames tips in de rust die ervoor zorgden dat de ze er weer vol voor gingen in de tweede helft. Toch was het begin niet erg sterk. SEW kon in het eerste kwartier uitlopen naar 6-12, waarbij Maaike voor de 6e Jupitertreffer zorgde.

Maar daarna veerden de dames op en begonnen aan een inhaalrace. De verdediging stond als een huis en keepster Yvonne van Wier was erg scherp in het doel waardoor SEW in het laatste kwartier niet meer tot scoren kwam.

Stiekeme bal

Sandra was vliegensvlug in de break en scoorde de 7-12. Iris van der Veen benutte twee penalty’s en zij speelde een stiekeme bal naar Rianne Mendel die vervolgens scoorde vanaf de cirkel en zo werd het 10-12.

Zou het dan toch nog mogelijk zijn om er minimaal een punt uit te slepen? Maar daarvoor was de tijd te kort. In de laatste paar seconden maakte Maaike er nog wel 11-12 van, maar toen klonk het eindsignaal. Net geen gelijkspel en dat hadden de Jupiterdames, zeker gelet op de tweede helft, meer dan verdiend.

Zondag 20 januari staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.

De dames vinden fans op de tribunes van Sporthal de Trije altijd hartstikke leuk: de wedstrijd op de 20ste begint om 13.40 uur. Overigens is er die hele dag genoeg te beleven, want om 10.00 uur begint de eerste wedstrijd al van de heren B-jeugd en ook alle overige jeugdteams komen die dag in actie.

  • Dames B-jeugd: Jupiter ’76- Meteoor : 12 - 7
  • Gemengde D-jeugd: Jupiter ’76 - Geel Zwart 2: 15 - 16
  • Gemengde E-jeugd: Jupiter ’76- Schagen 2: 13 - 3