Jan de Vries en Neeltje Bonnema in de Koornbeurs

FRANEKER - Zondagmiddag 13 januari treden Jan de Vries en Neeltje Bonnema samen op in de Koornbeurs.

Jan de Vries is een muzikant-liedjesschrijver die denkt, droomt en zingt in de Bildtse taal. Hij schrijft ‘kleine’ liedjes die vaak herkenning oproepen en de ziel beroeren. Vandaar de naam ‘Sieleroersels’ die zijn in 2013 uitgebrachte debuut-cd kreeg.

Verhalende teksten verpakt in mooie gitaarlijnen of accordeon-melodieën staan aan de basis van zijn muziek. Laat je meeslepen met het prachtige liedje over zijn dochter ‘Jente’, het aangrijpende verhaal van de zonderlinge ‘Swarte Anne’ of het hilarische kroegverhaal van de ‘Mannen in ’t Keffee’.

Neeltje Bonnema

Neeltje Bonnema is geboren op Koehoal, het buurtschap aan de zeedijk. Sinds 2000 schrijft ze verhalen en gedichten. In 2005 kwam haar verhalenbundel Rachlan uit bij uitgeverij Venus. In de jaren daarna schreef ze samen met Jetske Bilker en Mindert Wijnstra ‘Fan duveldrek nei Hoarnestreek’.

Kaarten voor deze voorstelling via www.theaterdekoornbeurs. Aan de kassa of telefonisch kan ook, van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13 en 16 uur. De voorstelling in Franeker begint om 15.00 uur.