Traditionele Ierse muziek van duo Fling in Wier

WIER - Fling één van de toonaangevende groepen in de Ierse muziektraditie in Nederland. Met hun eigenzinnige aanpak verlaten ze zowel met traditionals als met eigen composities de platgetreden paden. Zondag 13 januari is Fling te beluisteren in de Ioannis Teatertsjerke in Wier, ‘s middags vanaf 15.00 uur.

De laatste jaren heeft Fling met verschillende muziekprogramma’s getoerd langs de grotere Nederlandse theaters. Van Ommen tot Amstelveen, van Delfzijl tot Heerlen, en met zeer veel succes. Nu is de beurt aan de kleine locaties. Speciaal voor de kleinere podia treedt Fling op als duo.

Het nieuw intieme programma past Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart als een op maat gemaakte jas. Beide muzikanten zijn multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Keltische traditie

Hoewel Ierse en Schotse folk de hoofdrol spelen, komt ook eigen werk op basis van de rijke Keltische traditie aan bod. Ingetogen ballades en luisterliedjes maar ook dansmuziek en de meer feestelijke kant van dit veelzijdige genre.

Annemarie de Bie wordt door velen beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op dit gebied. Ze speelt al meer dan tien jaar in de folkgroep Fling. Daarnaast treedt Annemarie in binnen- en buitenland op onder haar artiestennaam Celtann. Dat doet ze niet alleen solo, maar ook samen met veel verschillende grote muzikanten uit Nederland, Engeland en Ierland.

Naast haar krachtige, lyrische zang is ze in dit concert ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en op gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is behalve als muzikant tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van dit instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar.

Reserveren: Iris_1952@hotmail.com of 0518-462352 of h.syt@outlook.com of 0518-461506