Kerken Franeker houden gezamenlijke 'Elfkerkentocht'

FRANEKER - De gezamenlijke kerken in Franeker houden een Elfkerkentocht. Die vindt plaats van 3 maart tot en met 21 april op steeds een andere locatie. Op alle datums is de start om 19.30 uur.

“De Elfkerkentocht wordt gehouden om de onbekendheid weg te nemen van hoe er aan toe gaat achter de kerkmuren van medechristenen”, zegt Roger Wind van de voorbereidingsgroep. Iedereen is welkom bij de tocht die plaatsvindt bij zeven kerken in Franeker. De geïnteresseerden worden ontvangen door een voorganger of een gemeentelid. Ook is er uitleg over hoe het er bij de betreffende kerk aan toe gaat. Wind: “Als er voldoende belangstelling is, maken we na de zomer het elftal compleet.” Deelname is gratis. Aanmelden kan via 0517-395521 en j.doevendans@hetnet.nl.

Schema

De start is 3 maart bij de Sint Fransiscuskerk aan de Godsacker. Daarna zijn er avonden op: 10 maart (christelijk gereformeerde kerk, Zuiderkade), 17 maart vrije evangelische gemeente, Noord), 31 maart Martinikerk, Breedeplaats), 7 april (De Stipe, GGZ Friesland, Burgemeester J. Dijkstraweg), 14 april (doopsgezinde gemeente, Hofstraat) en 21 april (Maranatha baptisten gemeente, Schilcampen).