Restaurant ECR Kening State dit voorjaar open voor publiek

FRANEKER - Het restaurant van ECR Kening State gaat vanaf maart, uiterlijk april open voor publiek. Nu al kunnen bewoners van het woonzorgcomplex, dat is gevestigd in het voormalige psychiatrisch ziekenhuis Groot Lankum, er terecht.

Het restaurant is onlangs op twee proefavonden getest door bezoekers uit Franeker en omgeving. Dat betrof bezoekers die eerder ook al net als talloze andere geïnteresseerden aanwezig waren op de diverse open dagen en er hun e-mailadres achterlieten. Aan de bezoekers werd ook gevraagd om een naam te bedenken voor het restaurant. Uit de inzendingen is ondertussen een naam gekozen. Wat de naam wordt van het restaurant, is nog niet bekend. Dat wordt binnenkort officieel onthuld. Wel laat ECR-directrice Maria Scholts desgevraagd aan de Franeker Courant weten dat het bord met daarop de naam momenteel wordt gemaakt. Eerder al opperde Scholts de naam voor Groot Lankum als optie. Of het restaurant die naam krijgt, wilde zij nog niet aangeven.

Finetunen

Uit de testavonden kwam volgens Scholts naar voren dat er nog een aantal zaken gefinetuned moet worden, voordat het restaurant ook voor publiek open kan. Zoals het verbeteren van de receptiebalie, waar mensen welkom worden geheten. Ook bleek uit de evaluatie dat het restaurant qua aankleding nog verbeterd kan worden. Nu al zijn de muren opgesierd met foto's van mensen die er gewerkt hebben, er verbleven, hoe de inrichting was en bijvoorbeeld een compilatie van het gebouw door de tijd heen. Scholts: "Daarnaast is er in ECR Kening State een pleintje waar foto's hangen over de geschiedenis van het pand. Wij krijgen nog steeds veel foto’s toegestuurd. Iedereen is bovendien ook altijd van harte welkom om langs te komen en Kening State te bekijken. Wij zijn namelijk trots op de geschiedenis van het gebouw en de betekenis die het destijds kende."