Lezing Bert Looper en kamerconcert bij Museum Martena

FRANEKER - Bij Museum Martena is er binnenkort een lezing door Bert Looper en is er een kamerconcert door Florilegium Pelargonium uit Groningen.

Looper, directeur van Tresoar, geeft zijn lezing op 17 maart vanaf 20.00 uur. Het kamerconcert is 20 maart vanaf 15.00 uur. Momenteel is bij Museum Martena de tijdelijke tentoonstelling Cultured Nature te zien. Daarin worden kunstwerken getoond van fotograaf Han Reeder. Looper plaatst in zijn lezing de werken in een breder kader, waarbij hij de (kunst)geschiedenis van Friesland, Nederland en Europa betrekt. Ook het stokpaardje van Looper, de kunststroming Zero uit de vroege jaren zestig komt voorbij. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om de tentoonstelling van Reeder te bekijken.

Bij Sjoerd en Titia

Onder de titel 'Bij Sjoerd en Titia' thuis speelt Florilegium Pelargonium een barok kamerconcert. Sjoerd Westerhuis en Titia Bogarda woonden rondom 1700 in het Martenahuis. Het ensemble bestaat uit Hans Kooi (flauto traverso), Geralda Kooi-Withaar (barokviool) en Truus Pinkster (klavecimbel). Zij spelen onder andere muziek van Clérambault, Händel en J.S. Bach. Voor Vrienden en Museumkaarthouders is de toegang tot het museum gratis. Voor het concert geldt entree. De lezing is gratis bij te wonen. Opgeven kan via 0517-392 192 en info@museummartena.nl.