Programma Koningsdag Franeker bekend

FRANEKER - Het programma van Koningsdag in Franeker is bekend geworden. 

Het programma wordt om 10.00 uur op de Breedeplaats officieel geopend door burgemeester Van Zuijlen, onder muzikale begeleiding van Advendo. Daarna zijn er van 10.30 tot 12.00 uur kinderactiviteiten zoals: fiets versieren, knutselen, haar vlechten, et cetera. ’s Middags is er van 13.00 tot 17.30 uur: Leed-Vermaak, demonstraties van Be Quick, Sternse Slotlanders en Drumline, livemuziek. Bij slecht weer zijn de activiteiten binnen, nabij de Breedeplaats. Ook is er een ‘obstacle course’. Dat is een sportieve activiteit die wordt gehouden door Optifit. De start is bij de Bogt fen Guné. Inschrijven is mogelijk tot aanvang op de website van OC de Mandarijn. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De jeugd start om 10.00 uur. De start voor volwassenen is om 11.00 uur. Bij de bibliotheek is er van 13.00 tot 16.00 uur een kidnerplein. Daarbij is er van alles te doen voor de kinderen. Zoals: knutselen, taart versieren en bijvoorbeeld schminken. Ook houdt Mollema Music World tussen 13.00 en 17.00 uur weer het jaarlijkse poppodium. Jong talent krijgt dan de kans van zich te laten horen. Op It Sjûkelân is er van 13.00 tot 17.00 uur sport en spel. Dat is ondertussen een vast onderdeel op Koningsdag. Ook is er weer een pannatoernooi. Verder is er straattheater met Snelle Henk. Hij doet altijd goed zaken voor weinig. Snelle Henk heeft klokjes voor een prikkie die het bijna allemaal doen en zwemdiploma’s zonder ooit maar een slag gezwommen te hebben. Op Koningsdag is er ook spijkerbroek hangen. Bij PM Mannenmode kunnen de deelnemers een eigen oude spijkerbroek gebruiken om uit te testen hoe sterk de bovenarmspieren zijn. Bezoekers van Koningsdag kunnen ook plantjes kopen. De plantjesmarkt is op het Leeuwarderend.

Vrijmarkt

Uiteraard ontbreekt de Vrijmarkt niet op het programma. Tijdens Koningsdag mag er vrij gestaan worden met spullen in de binnenstad van Franeker. Voor alle informatie klik hier. Alle informatie over het programma op Koningsdag in Franeker is te vinden op de website van het Oranje Comité De Mandarijn.

Parkeerbeleid binnenstad

Vanwege de Koningsdagviering op 27 april is de hele binnenstad van 6.00 uur tot 17.00 uur afgesloten. Autobezitters wordt verzocht de auto al op 26 april te verwijderen uit de binnenstad.