Thiadrik Twerda onthult informatiebord Hitzum

HITZUM - Met het verwijderen van de Hitzumer vlag heeft wethouder Thiadrik Twerda van de gemeente Franekeradeel vrijdagmiddag het eerste van een drietal informatieborden op de hoek van de Noorderbuurt en Hoofdweg in Hitzum onthuld.

Twee borden op andere locaties in het dorp zijn diezelfde dag onthuld door Colette Alicaris van Dorpsbelang en door Dieuwke de Jong en Jelle Wagenaar van Kern-met-pit.

De borden zijn tot stand gekomen met hulp van een werkgroep met daarin Hitzumers. Zij zijn meer dan een jaar bezig geweest met het uitzoeken van onderwerpen, teksten en fotomateriaal. Twee borden aan de Hoofdweg geven naast een plattegrond inzicht in heden en verleden.

Het bord bij de passantensteiger aan de Achlumer vaart geeft elementen uit de natuur rond Hitzum weer. De bedoeling van de borden is om Hitzumers, wandelaars en fietsers die het dorp passeren informatie te geven.

De borden zijn de afsluiting van een project waarbij onlangs de verbouwing van het dorpshuis werd afgerond. Daarvoor al hebben tientallen vrijwilligers bijgedragen aan de realisatie van een omvangrijk leefbaarheid- en verbeteringsproject in het dorp. Daarbij is onder andere de speeltuin uitgebreid en gemoderniseerd. Ook is er een aanlegsteiger gerealiseerd. Het betreft verbeteringen vanuit het plan Dorpsvisie 2020.

Zie www.hitzum.com.