Janneke Kootstra en Rotary Club in actie voor Stichting Opkikker

FRANEKER - Janneke Kootstra (11) en de Rotary Club Franeker zetten zich tijdens de Agrarische Dagen samen in voor de Stichting Opkikker.

Janneke woont met haar familie in Franeker. Toen haar zusje Marthina ernstig ziek was en al negen maanden in het UMCG in Groningen verbleef, kreeg het hele gezin een opkikkerdag aangeboden van de Stichting Opkikker. Dit was voor het hele gezin een dag om nooit meer te vergeten. Een dag vol leuke dingen, genieten en prachtige herinneringen.

Omdat ook Janneke deze dag als heel bijzonder heeft ervaren, kwam zij met het idee om wat terug te doen, zodat er nog meer gezinnen waarvan een kind langdurig of ernstig ziek is ook een bijzondere dag kunnen meemaken.

Janneke is daarop mobieltjes gaan inzamelen. Ondertussen heeft zij er al meer dan 1600 bij de stichting ingeleverd. Voor elk ingeleverd mobieltje krijgt de Stichting Opkikker een bedrag wat dan weer gebruikt kan worden voor nieuwe opkikkerdagen. Janneke is ondertussen officieel benoemd tot Opkikker Ambassadeur.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september is de Rotary Club Franeker aanwezig in de Albert Heijn in Franeker. Hier kunnen ‘Opkikkers’ worden gekocht. Op zaterdag 17 september staat de Rotary Club samen met Janneke en haar familie op de Agrarisch Dagen in het centrum van Franeker met het draaiend rad. Daarnaast is er een loterij, waarbij onder andere een wasmachine is te winnen.