Heren Jupiter ’76 winnen wederom in eigen huis

FRANEKER - De handbalheren van Jupiter ’76 hebben zondag thuis met 19-15 gewonen van Merna uit Leens. De dames hadden een vrij weekend.

Hieronder het door Jupiter zelf opgestuurde verslag. Zondag stond alweer de derde wedstrijd voor de heren van HV Jupiter ’76 op het programma. De mannen hadden de eerste uitwedstrijd met 26-13 verloren van Hurry Up, vorige week won de ploeg thuis dik met 22-14 van Beilen. Nu stond er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Merna uit Leens en doel was om ook nu de punten te pakken. Dit lukte, al maakten de Jupitermannen het zichzelf onnodig moeilijk. Jupiter was deze middag voor het eerst als team compleet aanwezig, waardoor Sake Mendel (coach bij de thuiswedstrijden) drie wisselspelers had. Gelet op de leeftijd en het fysiek van de tegenstanders was het zaak om op snelheid te spelen. In het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen opvallend weinig gescoord. Na een kwartier stond het nog maar 3-3. Nu had die score voor Jupiter veel hoger moeten liggen. Keeper Rick Bronger stond uitstekend te keepen en gooide regelmatig een perfecte lange pass naar de snelle jongens. Maar helaas werden die kansen veel te vaak om zeep geholpen door naast of over te gooien. Gelukkig bleef men wel met inzet strijden en werd er door Jappie Hibma, Gilmario dos Santos en Pieter van Dijk gescoord. Maar Merna kon bijblijven zodat het verschil steeds maar één punt was. Vlak voor het rustsignaal knalde Justin Kramer nog een keer raak, zodat de ruststand 8-6 werd. Het was duidelijk dat Jupiter veel sterker was, maar om dat verschil op het scorebord terug te zien, was het wel zaak om de kansen te benutten. De tweede helft begon men goed. Door scores van onder anderen Brian en Sikke Engbrenghof liep het verschil op naar 5 punten. Toch kon men niet echt verder afstand nemen: de mannen waren vaak te gehaast waardoor men zichzelf voorbij liep en weer veel honderd procent kansen miste. Gelukkig hield men het verdedigend goed onder controle. Nadat Jelle Krook en Steffan van der Berg ook hun doelpunt meepakten was het Harm Bijland die met zijn derde treffer twee tellen voor het eindsignaal de eindstand op 19-15 zette. Met wat meer rust en precisie in de afwerking had het verschil echter veel groter moeten zijn. De komende twee weken zijn de heren vrij, zaterdag 5 november speelt de ploeg wederom thuis, dan tegen SGV.

Overige uitslagen:

Dames midweek: Jupiter ’76 - Hoogersmilde 11-19 Dames A-jeugd: Jupiter ’76 - Kwiek 8-36 Heren C-jeugd: Jupiter ’76 - Doles 25-14