PV De Vliegende Post toont uitgeruste duiven

MINNERTSGA - Postduivenvereniging De Vliegende Post houdt een gratis tentoonstelling. Die vindt zaterdag 14 januari vanaf 15.00 uur plaats in het clubgebouw aan de Rispinge 1a in Minnertsga.

Er is dan onder andere een draaiend rad, waarbij prijzen zijn te winnen. Ook is er een bonnenverkoop van prominentenliefhebbers uit de regio. Iedereen is welkom.

Tijdens de zomervluchten halen de duiven met staartwind snelheden tot honderddertig kilometer per uur. De dieren overbruggen bij wedstrijden vele honderden kilometers vanuit België of (Noord-)Frankrijk. In de wintermaanden, ongeveer van oktober tot en met maart, rusten de duiven uit en zorgen de vogels voor nageslacht. Ook ruien ze in deze maanden massaal voor een nieuw verendek. Ook voor de meer dan twintig leden van PV De Vliegende Post betekenen het rustiger tijden. Het is een periode waarin zij de duiven bijvoorbeeld niet actief en dagelijks hoeven te trainen voor hun vluchten. Zij houden dan onder andere tentoonstellingen of kopen elders duiven aan door het kopen van een duivenbon.