Hiemstra financiële Diensten overhandigt 2500 euro aan Stichting Stadsvolière Franeker

FRANEKER - De Stichting Stadsvolière Franeker heeft vandaag een schenking van 2500 euro ontvangen van Hiemstra Financiële Diensten.

Johan Hiemstra, eigenaar van de verzekeringsadviseur uit Franeker, overhandigde de cheque aan de vrijwilligers van de stadsvolière in het Sjaerdemapark. Het geld wordt gebruikt voor renovatie. De stadsvolière is sinds de jaren vijftig een begrip voor de inwoners van Franeker. Vanaf 1959 tot en met 1993 was de volière eigendom van de gemeente Franekeradeel. Die brak de volière af, toen deze in slechte staat verkeerde en de gemeente er geen kosten meer voor wilde maken. In 1995 werd de stichting Stadsvolière opgericht om het stadsmonument te herstellen. De stadsvolière staat ondertussen weer voor een grondige opknapbeurt. Zo is vernieuwing van de dakplaten en modernisering van de vogelverblijven hard nodig. Vorig jaar nog werd de noodklok geluid en hulp gevraagd van sponsors en inwoners van Franeker. Vanuit zijn betrokkenheid bij de Franeker samenleving zegt Hiemstra gehoor te hebben willen geven aan de oproep van de stichting. Hij deed met succes een aanvraag bij Stichting Goede Doelen Nh1816. De donatie voor de Stadsvolière is onderdeel van een actie die de tweehonderd jaar oude verzekeraar in Oudkarspel had opgezet en waarbij in totaal 1,3 miljoen euro werd besteed aan goede doelen in heel Nederland.

Koude periode

Juist in deze koude periode van het jaar is het belangrijk dat de vogeltjes in de volière een warm onderkomen hebben. Door middel van elektrische gevelkacheltjes worden de dieren een beetje bij verwarmd. Dankzij deze donatie blijven genieten van het vrolijke gezang van de vogels in het Sjaerdemapark. De stadsvolière is dan ook een ontmoetingsplek voor jong en oud.