Stormvogels JO9-1 uit Achlum naar bekerfinale district Noord-Nederland

Achlum - De voetballers van Stormvogels JO9-1 uit Achlum hebben zich geplaatst voor de finale van de bekerstrijd van het district Noord-Nederland.

Op 10 juni reist het team af naar Emmen, om daar in een toernooi hun krachten te meten met nog elf andere finalisten. Dat betreft teams van amateurclubs zoals:Hardegarijp, Ruinerwold, Noordscheschut, Drachtster Boys en Veendam. Een voetbaljuf van Stormvogels stuurde een enthousiast verhaal toe. Hieronder haar tekst. Ik begeef mij regelmatig in het dorpje Achlum, onder de rook van Harlingen. Als u ook wilt zien waar een klein dorp soms groots in kan zijn dan kuntu hier momenteel uw hart ophalen.Als u aan de overkant van de gracht tussen de huisjes doorloopt kom u op het voetbalveld van Voetbalvereniging Stormvogels ’64 terecht. Omgeven door bomen en weilanden met koeien en bollenvelden, een ‘kantine’ in de bijkeuken van de buren (waar een bakje koffie nog 50 cent kost!!) en de kleedkamer in een kamer van het huisje van de buren, waan je je in de middle of nowhere. Zo heerlijk kneuterig en gezellig is de entourage, zo groots zijn de prestaties van de jongste voetballertjes van de voetbalclub. De club heeft tegenwoordig de luxe van een JO9-1 (Het voormalige F1) met voetbalkwaliteiten die niet veel onder doen voor menig JO9-1 team van een top amateurclub. Het team van trainer Henk Talsma en leider Gosse Dounawerd vorig seizoen 20115/2016 al kampioen in de najaarscompetitie en in de voorjaarscompetitie. In het huidige seizoen 2016/2017 kon er ook al een feestje gevierd worden. In de najaarscompetitie 2e klasse werd het team voor de 3e keer kampioen. En ook in de huidige voorjaarscompetitie staat de ploeg weer bovenaan. Ditmaal in de 1e klasse. Als de jongens zaterdag 6 mei a.s hun wedstrijd winnen zijn ze niet meer in te halen door de concurrentie en kan het, net als BayernMunchen, de kampioensvlag al een paar wedstrijden voor het einde van de competitie in top hijsen en kunnen de tractor en de boerenkar alvast gepoetst worden voor alweer de 4e kampioensronde door het dorp. Maar wat momenteel vooral bijzonder is, is het feit dat deze jonge jongens uit het kleine dorpje Achlum zich, hebben weten te plaatsen voor het finaletoernooi van de KNVB- beker van het district Noord. Om zover te komen werden achtereenvolgens Zeerobben JO9-3, FC Harlingen JO9-2, Oosterlittens JO9-1, QVC JO9-1, Dronrijp Foarút JO9-1, IJVC JO9-1, Heerenveen JO9-4 én uiteindelijk Jong Harkema JO9-2 verslagen. Het bereiken van dit eindtoernooi is al een prijs op zich. Dat er uiteraard ook daar voor de punten gestreden zal worden is logisch. Maar wat het allerbelangrijkste is, is de nuchterheid en het plezier die er op het voetbalveld in kleine dopje Achlum beleefd worden; een visitekaartje voor de regio en een genot om mee te maken. En oh ja….. Stormvogels JO9-2 is ook in aantocht. Hou ze in de gaten!!!

Teamfoto

Op de teamfoto staand v.l.n.r.: Tim Vrieswijk, Sander Yntema, Niek Douna, Melle Talsma en trainer Henk Talsma; Zittend v.l.n.r.: DurkJanSteringa, Harmen Zijlstra, ReinWillem Velzen, Rudmer Faber en Bauke Groot ; (Een voetbaljuf/foto's W. Miedema)