Huis van 200.000 euro te winnen bij loterij 50-jarige VV Ouwe Syl

OUDEBILDTZIJL - VV Ouwe Syl viert haar jubileum op een wel heel bijzondere manier. De Voetbalvereniging die vijftig jaar bestaat verloot namelijk een huis ter waarde van 200.000 euro aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl.

De loterij is donderdagavond bekendgemaakt bij de aftrap van het jubileum. De loten kosten 98 euro per stuk. De opbrengst van de loterij wordt gebruikt om de accommodatie van VV Ouwe Syl te renoveren. Initiatiefnemer is Anne Polstra. ,,De website www.verloterij.nl is nu online. Meer informatie over de te winnen woning is te vinden via funda.nl.”

De loterij loopt tot en met 11 november. Op die dag wordt het winnende lotnummer getrokken. De Vries en Feenstra Notariaat uit Berltsum houdt toezicht op het verloop van de trekking. De accountantscontrole wordt verzorgd door Bentacera uit Leeuwarden. De vergunning voor deze loterij is op 3 april afgegeven door De Kansspelautoriteit.

Bestuurslid Taeke Zijlstra van VV Ouwe Syl zegt dat de voetbalvereniging meteen enthousiast was over het initiatief. ,,Het sluit prima aan bij ons streven om als club een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van ons dorp. Wel was het voor ons cruciaal dat het hele proces veilig en betrouwbaar werd ingericht. Wij hopen natuurlijk dat de loten in no-time zijn uitverkocht.”