MOP actief bij 59ste editie avondvierdaagse Franekeradeel

Franeker - De avondvierdaagse van Franekeradeel is dit jaar van maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni. De te lopen afstanden zijn: 5, 10 en 15 kilometer.

Nieuw dit jaar is dat De Skûle Welzijn onderweg bij de route over vijf kilometer met de Mobiele Ontmoetingsplaats (MOP) staat. Dan is er ook een activiteit. Terwijl een lokale ondernemer onderweg fruit uitdeelt. Inschrijven kan maandag 22 en dinsdag 23 mei vanaf 19.00 uur bij sporthal aan de Hertog van Saxenlaan in Franeker. Inschrijven kan ook na deze datums. Het is dit jaar de 59ste editie van de avondvierdaagse van Franekeradeel. ,,Gezien de vorige edities waar we een gestage stijging van het aantal deelnemers waarnemen, zien we dat dit evenement in populariteit toeneemt. Vooral bij de jeugdige deelnemers zien we een toename. Ook is het goed te zien dat het een echt gemeentelijk evenement is door de toenemende deelname uit vrijwel alle dorpen uit onze gemeente”, aldus de organisatie. De stijging van de jeugdige deelnemers komt volgens de organisatie ook door de aandacht van de scholen om de gezondheid en beweging van hun leerlingen te stimuleren. ,,Bij een groot aantal scholen zien we dat de leraren en ouders van de leerlingen de organisatie oppakken om de scholen als groepen te laten lopen.”

Routes

De routes komen onder andere door: de binnenstad, de tuinen van het psychiatrisch ziekenhuis, de grote vijvers in Witzens, een deel van de Slachtroute, over de Slachtbrug en het Hitzummerbinnenpad. De slotavond op donderdag wordt traditiegetrouw opgeluisterd door vijf muziekkorpsen uit de gemeente Franekeradeel en Wommels. Dat zijn dit jaar: Advendo, Harmonie en een korps van de Sternse Slotlanders uit Franeker en Euphonia uit Wommels. De route op de slotavond gaat vanaf de: Zuiderkade door de Hofstraat, Dijkstraat, Godsacker, Eise Eisingastraat, Raadhuisplein Voorstraat, Hoquard, Hertog van Saxenlaan en eindigt bij de sporthal aan de Hertog van Saxenlaan. In de sporthal kan medaille worden opgehaald. De 5 kilometer start om 17.45 uur, de 10 en 15 kilometer om 18.00 uur. Informatie via 0517-395342 en 06-51854985.