Grote strijd in kleine setting

Franeker - De voorstelling Cleo & Lex vindt zondag 25 juni om 15.00 uur plaats in de Ioannis Teatertsjerke in Wier.

Superster Cleo zit bij Lex thuis op de bank, en dat vindt Lex geweldig; Cleo is zijn idool. Lex trof haar verlaten en natgeregend aan langs de weg. Hij gaf haar een lift en nam haar in huis.

Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zij haar leven weer op de rit krijgt. Want Lex, die zelf muzikant is, droomt ervan haar nog één keer te laten schitteren. Maar wel samen met hem. Zodat hij haar voor één keer kan begeleiden op zijn saxofoon.

Cleo laat zich verleiden om samen een intiem huiskamerconcert te geven voor genodigden. Als het zover is laat Cleo het toch nog afweten. Beide hoofdpersonen spelen, vechten, zingen en musiceren. Maar terwijl de avond vordert, houdt Cleo nog altijd voet bij stuk.

Cleo, gespeeld door Julia van de Graaff (Zeeuwse Vrouwen en Restaurant Amore) neemt het publiek moeiteloos mee van de ene emotie naar de andere, van verleidelijk manipulatief naar hysterisch, van pruilend kindvrouwtje tot ongetemde feeks.

Anne Zwaga (Hurt like Hell en Ghost Track) neemt de rol van Lex voor zijn rekening. Met zijn saxofoonspel, soms weemoedig, huilend, en dan weer woest, geeft hij een extra muzikale dimensie aan de voorstelling.

Cleo & Lex is een muziektheaterproductie van Blau Hynder, speciaal geschreven voor huiskamers of andere kleine locaties.

Kaarten reserveren kan via s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123. Meer informatie op www.ioannistheatertsjerke

wier.nl.