1) | Ruim duizend Harlingers bezichtigen nieuwe aquaduct onder Van Harinxmakanaal

Kelvinstraat 5 Harlingen - Ruim duizend Harlingers hebben zaterdag de open middag bij het nieuwe aquaduct onder de N31 bezocht. Het aquaduct onder het Van Harinxmakanaal kon voor het eerst worden bezichtigd.

De openingshandeling van het aquaduct onder het Van Harinxmakanaal werd verricht door gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Harry Boon van de gemeente Harlingen. Zij zetten symbolisch de bouwhekken open voor alle Harlingers en andere geïnteresseerden. Bij de open middag zijn ook de bouwplannen voor de rest van het jaar toegelicht en is informatie gegeven over de ingebruikname van de nieuwe N31 in het najaar. De openingshandeling was op het bouwterrein Aquaduct Noord ter hoogte van de Kelvinstraat 5 in Harlingen.

Ballast Nedam

Rond oktober moet het verkeer door de verdiepte bak kunnen rijden. Het werk zelf is dan nog niet klaar. In eerste instantie worden de twee oostelijke rijstroken in gebruik genomen. Aannemer Ballast Nedam start daarna met het opruimen van de oude weg en de tijdelijke bypasses. Als die zijn verwijderd kan de westelijke zijde van de verdiepte bak afgemaakt worden. De verwachting is dat eind dit jaar tweemaal twee rijstroken in gebruik worden genomen. De nieuwe N31 bestaat uit een verdiepte ligging over een lengte van twee kilometer met vier viaducten, een spoorviaduct en een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg moet de ‘visuele tweedeling’ in Harlingen verdwijnen. (Foto's Aise van Beets)