Sjanet Wijnia koningin op Frouljus PC

Weidum - Niet de grote favorieten Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra gingen met de eer aan de haal, maar Louise Krol (Ee), Imke van der Leest (Easterein) en Sjanet Wijnia (Wommels).

Zij versloegen de favorieten in de tweede omloop met 5-4, 6-0, wonnen de halve finale met een schone telegraaf, 5-0 6-0 van het partuur van Anna-Brecht Bruinsma en versloegen in de finale Marije van der Meer, Klasine Huistra en Annelien Broersma met 5-2, 6-4. Sjanet Wijnia, die gedreven stond te kaatsen, werd tot koningin van de wedstrijd gekozen. Krol, Van der Leest en Wijnia hadden het hele seizoen nog geen enkele krans gewonnen. Op de dag dat het gebeuren moest, waren ze er. Met Van der Leest als coachende motor en de geconcentreerde Wijnia liep het gesmeerd. Krol was iets minder in vorm, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de andere twee. In de eerste omloop was het meteen enorm spannend. Joukje Kuperus, Maaike Osinga en Iris van der Veen leken te gaan winnen, maar op 5-5, 6-6 haalde partuur Louise Krol de winst binnen. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra hadden het eveneens lastig, ook bij hun wedstrijd tegen Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra kwam alles aan de hang. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra waren deze PC niet in de vorm die ze het hele jaar laten zien. Ilse Tuinenga heeft doorgaans een solide opslag, maar miste te vaak het perk. De latere winnaars Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia roken de kansen. Op een 5-4, 2-0 stand scoorde Wijnia een hattrick, drie bovenslagen op rij en voltrok daarmee het vonnis, geen podium voor het sterkste damespartuur. De derde wedstrijd op de lijst tussen Anna-Brecht Bruinsma, Mariska Hoogland, Melissa Hiemstra en Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma werd ook een 5-5, 6-6 wedstrijd. Partuur Bruinsma won verrassend. Zij waren via de keats-off op de PC gekomen.

Keatsoff-partuur derde

Partuur Bruinsma verraste in de tweede omloop opnieuw door Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum te verslaan met 5-4, 6-6. Hofman, Altenburg en Deinum hadden duidelijk hun dag niet. Bruinsma, Hoogland en Hiemstra waren daarna uitgekaatst en werden door de latere winnaars met 5-0, 6-0 van het veld gespeeld. Toch een fraaie en verrassende derde prijs voor partuur Bruinsma. Iris van der Veen maakte bekend te stoppen met kaatsen. Of ze definitief stopt, weet Van der Veen nog niet, voorlopig beleeft ze te weinig plezier aan het kaatsen en wil ze tijd maken voor andere zaken. (foto's Suwarda Vis) De uitslag:
  1. Louise Krol, Imke van der Leest, Sjanet Wijnia (koningin)
  2. Marije van der Meer, Klasine Huistra, Annelien Broersma
  3. Anna-Brecht Bruinsma, Mariska Hoogland, Melissa Rianne Hiemstra