50-plus kaatsers in actie bij De Doelen-partij

Westerbolwerk Franeker - It Sjûkelân was zondag het toneel van kaatsen voor 50-plus heren. Zij streden om De Doelen-partij.

Hieronder een door KV Jan Bogtstra zelf ingestuurd verslag. Er hadden zich in de A-klasse 24 kaatsers aan gemeld en in de B-klasse 45 kaatsers. Door omstandigheden hadden 3 zich afgemeld. Na wat geschuif werd om 11.00 uur gestart. In de B-klasse was de eerste omloop gezien de uitslagen niet spectaculair. In de B-klasse was ook en een verliezers ronde. In de tweede omloop zagen de uitslagen zowel in de winnaars ronde en de verliezers ronde er beter uit. In de B-finale plaatsten zich partuur13 (Ype Tiemersma, Eeltje Wiersma en Sikke Koster tegen partuur 5 Henk Porte , Siebe van Loon en Jan de Jong. Partuur 13 won deze lange partij. Het was voor Eeltje Wiersma de eerste krans in KNKB verband. In de verliezers ronde moesten de parturen 1tegen 7 om de eerste en tweede prijs De derde prijzen waren voor: Lubbert Schreiber, Anne Siderius en Age v.d. Goot. Rn Douwe Broersma, Gerrie Otter en Jorrit Jorritsma. In de A-klasse werd in competitie verband gekaatst in twee poules gekaatst. De winnaars van de beide poules en de tweeden moesten om de prijzen. Partuur 8 (Tiede Boorsma, Piet Machiela en Roel Sijbesma) waren te sterk voor partuur 3 (Sape Nauta, Albert Walsweer en Simon Kingma). De derde prijs was voor partuur 1 Nanning Seepma, Wybren v.d. Woud en Jan Sipma. Om ongeveer 18.30 kon de voorzitter met een persoonlijk woordje de prijzen uitrijken.

Uitslag:

A-klasse: 1 Tiede Boorsma Piet Machiela Roel Sijbesma 2 Sape Nauta Albert Walsweer Simon Kingma 3 Nanning Seepma Wybren v.d. Woud Jan Sipma. B-klasse: 1 Ype Tiemersma Eeltje Wiersma Sikke Koster 2 Henk Porte Siebe van Loon Jan de Jong Verliezersronde: 1 Dirk Poortstra Gerard van Loon Anne de Groot 2 Jan Vellinga Piet v/d. Ploeg Maikel Versnel (Foto's Marcel Teensma)