Zeezwemtocht Harlingen aan vooravond jubileumeditie

Willemshaven Harlingen - De zeezwemtocht Harlingen staat aan de vooravond van een jubileum. Zaterdag 9 september vindt de zeventigste editie plaats van twee kilometer lange zwemtocht.

Als de weersomstandigheden goed en veilig genoeg zijn wordt om 12.45 uur gestart in de Willemshaven ter hoogte van de Willem Barenszwerf. Als eerste gaan de wedstrijdzwemmers te water en vervolgens de recreanten. Na een relatief gemakkelijk eerste deel in de haven, volgt de uitdaging om de kop van de Zuiderpier te ronden. Daarna zwemmen de deelnemers over de Waddenzee in de richting van het Harlinger strand, waar de finish is. De snelste deelnemers worden binnen een half uur bij de finish verwacht. De zeezwemtocht is voor publiek goed te volgen vanaf de Zuiderpier.

Entrepotgebouw

Het organiserende De Vikings maakt dit jaar voor het eerst gebruik van het gerestaureerde Entrepotgebouw op de Dokkade. Daar is niet alleen de prijsuitreiking. Ook is daar een presentatie te zien zijn van oude uitslagen en foto's van de zeezwemtochten. Opgeven kan nog tot woensdag 6 september 24.00 uur via deze link. De organisatie verwacht zo rond de 100 tot 125 deelnemers dit jaar.