Muziekvereniging OpMaat Berltsum houdt benefietfestival als dank voor hulp na brand

BERLTSUM - Muziekvereniging OpMaat Berltsum werd op zaterdag 15 juli getroffen door een verwoestende brand.

In de periode na de brand is de muziekvereniging overspoeld met reacties. Ook boden tal van personen belangeloos hulp aan.

Met hulp van al deze mensen en organisaties is het Opmaat gelukt om een benefietdag te houden. Die is op 30 september.

Vanaf 9.00 uur is er dan een kuiertocht. Die start bij sportcomplex De Koekoek aan de Kwekerijleane 2a in Berltsum. Daar staat dan ook een feesttent, waar de hele dag activiteiten zijn zoals: een fancy fair, draaiend rad, een horecaplein en livemuziek van smartlappenkoor Sipelsjeu en theater en zangduo ADYRF.

Bij de kuiertocht zijn de te lopen afstanden: vijf, vijftien, twintig, vijfentwintig, dertig en vijfendertig kilometer. Voor alle informatie zie www.opmaatberltsum.nl.

Daarnaast is er aan het begin van de avond een streetparade en aansluitend een taptoe op het voetbalveld. Daarvoor geldt entree. Onder andere de wereldkampioen Pasveer doet daaraan mee. Zij voeren de winnende show op waarmee ze wereldkampioen werden op 30 juli tijdens het WMC in Kerkrade.

Andere bands die meedoen, zijn: slagwerkgroep Cadence Harlingen, eugdband van Takostu, drumfanfare van c.m.v. Oranje Minnertsga, Showband Sternse Slotlanders uit Franeker, jeugdshowband Sternse Slotlanders uit Franeker, CMH Menaldum, Pasveer Leeuwarden en Jong Pasveer te Leeuwarden.

Na de Taptoe is er livemuziek in de feesttent. Ook hiervoor geldt entree. De bands en artiesten die optreden zijn: Hjirris, Virus, Arnold Postma en Iris van der Weide.