Sjoukje Varwijk opent praktijk CobeSlaN in Franeker

FRANEKER - Sjoukje Varwijk opent op dinsdag 10 oktober de praktijk CobeSlaN aan de Prinses Beatrixstraat 24 in Franeker.

De praktijk richt zich op personen die het slachtoffer zijn geworden van emotioneel en psychisch geweld door middel van: leugens en bedrog, misleiding, manipulatie, indoctrinatie, smaad en laster, gaslighting/mindfucking, stalking, bedreigingen en soms ook ronduit fysiek geweld.

In Friesland is volgens Varwijk een dergelijke gespecialiseerde praktijk niet aanwezig. ,,Terwijl er wel degelijk behoefte is aan kennis. Ook bij instanties is deze kennis niet altijd paraat en worden de tactieken van de narcist niet altijd doorzien waardoor deze juist in het zadel gehouden wordt met desastreuze gevolgen voor de slachtoffers.”

Varwijk zelf is een coach en counselor. Ook is zij afgestudeerd psycholoog en houdt zij zich bezig met hypnose en regressietherapie. ,,In het verleden heb ik al een praktijk gehad. Door omstandigheden heb ik dat toen moeten stopzetten.”

De wens om weer te gaan doen waar haar hart ligt, verdween echter nooit. ,,Nu is het moment aangebroken om dat ook daadwerkelijk te gaan doen”, zegt Varwijk, die de afgelopen jaren werkzaam was op de polikliniek cardiologie van het MCL.

Vanaf de openingsdatum is ook de website www.cobeslan.nl online. Voor het maken van een afspraak en meer informatie kan gebeld worden naar 0517-853434. Mailen kan ook: info@cobeslan.nl.