Politie massaal op de been bij 25-jarig bestaan Hells Angels Harlingen

Oostpoort Harlingen - Het 25-jarig bestaan van de motorclub Hells Angels in Harlingen heeft niet alleen Hells Angels uit binnen- en buitenland naar het clubhuis van het chapter North Coast getrokken. Ook de politie, belastingdienst en buitenlandse agenten zijn aanwezig.

Iedereen die naar het feest komt wordt met camera's vastgelegd. Daarnaast houdt de belastingdienst een controle op openstaande schulden, wordt er een 'gezocht' controle gehouden en is er onder andere een verkeerscontrole. Bij een verkeersovertreding kan eventueel een doorzoeking van een voertuig plaatsvinden. Ook kan een persoon dan worden gefouilleerd. Onbekend is of dat ook is gebeurd. Er is voor zover bekend één persoon opgepakt vanwege belediging van een ambtenaar in functie. Dat zou de sergeant at arms van de chapter North Coast zijn. Die persoon staat hoog in de hiërarchie van de motorclub en is doorgaans verantwoordelijk voor de discipline in de club.

Honderden Hells Angels aanwezig

In het clubhuis zijn ongeveer drie- tot vijfhonderd leden aanwezig uit binnen- en buitenland. Het feest bij de Hells Angels begint om 20.00 uur. Vanaf de namiddag arriveerden de eerste gasten op het industrieterrein Oostpoort, waar het clubhuis is gevestigd.