Arno Louwsma uit Bitgum verdedigt titel Sterkste man van Friesland

LEEUWARDEN/BITGUM - Arno Louwsma uit Bitgum vededigt zondag 12 november zijn titel Sterkste man van Friesland. Dat doet hij vanaf 12.00 uur in het WTC in Leeuwarden. Het evenement is die dag tijdens de hobbybeurs

Volgens organisator en sterke man Wout Zijlstra is er ,,het sterkste deelnemersveld ooit.” Louwsma neemt het daarin op tegen elf deelnemers. Dat zijn onder anderen Jitse Kramer uit Leeuwarden (Sterkste man van Nederland 2016), Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen (wereldkampioen vrachtwagentrekken) en Pieter Karst Bouma uit Winsum (Nederlands kampioen highland games). Een dag eerder, op zaterdag 11 november, is er in het WTC vanaf 12.00 uur de strijd om de titel Sterkste man van Nederland tot 105 kilo.

Paul Wassenaar

Daarnaast doet de 20-jarige Paul Wassenaar uit Menaam mee bij de junioren. In die categorie, tot 23 jaar, is hij één van de grote favorieten voor de titel. Wassenaar neemt het onder andere op tegen Ryan Schuitema. De 23-jarige Leeuwarder werd vorig jaar de sterkste junior van Friesland.