Gemeente op grootse wijze uitgezwaaid bij ’t Bildt Leeft!

Sint Annaparochie - Het Bildt heeft zaterdag samen met haar inwoners op grootse wijze afscheid genomen van de gemeente die per 1 januari 2018 opgaat in Waadhoeke.

Dat gebeurde met het evenement ’t Bildt Leeft! Daarbij waren er in de tot theaterzaal verbouwde sporthal De Bildtse Slag diverse activiteiten. Het festival werd geopend door JazzDance BalletStudio Nynke van Duinen uit Leeuwarden. Ook is de Bildtse Kultuurpriis 2017 uitgereikt. Die ging dit jaar naar de Stichting Bildtse Belangen. Zij kregen de prijs voor hun inzet voor de Bildtse taal- en cultuur. Daarnaast is voor het eerst een oeuvreprijs toegekend. Die ging naar Geertje Wijmenga-Van Dijk, die zich haar hele leven al inzet voor het Bildt(s).

Kunstwerk

Tijdens het evenement reden er gratis bussen door het Bildt voor mensen die er graag bij willen zijn, maar zelf geen vervoer hebben. Vanwege het afscheid van de gemeente het Bildt werden ook de plannen voor een kunstwerk per dorp gepresenteerd. Het gemeentebestuur stelde de zeven dorpen in de gelegenheid om een kunstwerk of object te realiseren. Daaraan mochten de dorpen maximaal 10.000 euro besteden. (Foto's Timen Dijkstra)