Vol en gezellig programma rondom Sinterklaas in Franeker

FRANEKER - Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Franeker.

Samen met zijn Zwarte Pieten komt hij om 14.00 uur aan op de Turfkade. De festiviteiten zelf beginnen om 13.30 uur. Ook de Pietenband is van de partij.

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten maken vervolgens een tocht door de stad. Bij het stadhuis heet burgemeester Van Zuijlen het gezelschap welkom. Alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s zingen vervolgens samen met de Zwarte Pieten het Sinterklaaslied van Franeker ‘Zit mijn mijter recht?’.

Ook dit jaar zijn er weer tal van Sinterklaasactiviteiten. Zo is er op zaterdag 25 november vanaf 13.00 uur het grote Sinterklaasfeest. Dat staat dit jaar in het teken van Oudhollandse spelletjes met als thema Sinterklaas. Op diverse plekken in de binnenstad van Franeker zijn er dan spelletjes. Ook rijdt het treintje, en kunnen tekeningen worden ingeleverd bij het Sinterklaashuis.

Een dag later, op zondag 26 november, is het niet alleen koop zondag. Ook zijn er dan van 13.00 tot 16.00 uur diverse activiteiten en zijn Zwarte Pieten aanwezig op onder andere het Raadhuisplein en de Breedeplaats.

Op zaterdag 2 december Maakt Foto Hommema weer foto’s van kinderen samen met Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Dat vindt vanaf 13.00 uur plaats in het Sinterklaashuis. Daarnaast rijdt die dag het treintje weer door de stadDe activiteiten duren tot 16.00 uur.

Nieuwsgierige Niek

Overigens is verslaggever Nieuwsgierige Niek alweer druk bezig om een goed verhaal over Sinterklaas te spotten. Het lijkt erop dat Nieuwsgierige Niek op zoek is naar een nieuw Sinterklaashuisje.

Een week voor de intocht doet hij zijn verslag op www.sintocht.nl en op Facebook Sinterklaas Intocht Franeker. Daar staan ook alle sinterklaasactiviteiten.

Meer informatie via sinterklaasfraneker@live.nl.