Sloeproeiheren Hjoed ’n Makkie pakken Nederlandse titel

FRANEKER - De heren van sloeproeivereniging Hjoed ’n Makkie uit Franeker zijn Nederlands kampioen sloeproeien 2017 geworden in de eerste klasse heren.

Hieronder een door de sloeproeiers zelf ingestuurd verslag. Van de 9 geroeide wedstrijden dit jaar, zijn de mannen maar liefst 6 x als eerste geëindigd. Een geweldige prestatie!! Mede gezien het feit, dat ze dit roeiseizoen in een splinternieuwe roeisloep de Hjoed 'n Makkie 5,1 hebben geroeid. Een prachtige aluminium sloep gebouwd door Jachtwerf de Zeeg. 356 kg lichter dan de vorige roeisloep en in plaatst van 8 roeiers slechts 6 roeiers. Door de hogere rompsnelheid, minder roeiers aan boord en een compleet ander model sloep, hebben de heren zich een andere roeitechniek eigen moeten maken. Doordat de eerste wedstrijden al vroeg in het seizoen op de kalender stonden, was er niet veel tijd om hier aan te wennen. Maar ondanks de opstartproblemen hebben we dit roeiseizoen met het hele team geweldig afgesloten met een promotie naar de hoofdklasse heren!!

Damesteam

Ook het damesteam van sloeproeivereniging heeft goed gepresteerd. Doordat het herenteam een nieuwe sloep heeft laten bouwen, kwam de Hjoed 'n Makkie 2 beschikbaar. Deze sloep is naar het damesteam gegaan. Hierdoor hebben de dames dit jaar ook de wedstrijden in een andere en grotere sloep geroeid. Ondanks enige blessureleed zijn zij dit jaar in de top 10 geëindigd in de eerste klasse dames. Al met al een top seizoen voor onze beide teams.