VIDEO | Sjonge Jonge wint Friese Korenslag, 6095 euro opgehaald voor Beautiful Kidz Namibia

Franeker - Sjonge Jonge is zaterdag winnaar geworden van de derde editie van de Friese Korenslag. Zij wonnen ook de eerste editie in 2013.

Daarnaast is voor het goede doel, de stichting Beautiful Kidz Namibia, 6095 euro opgehaald. Zie ook de video onderaan dit artikel. Aan het evenement in de bomvolle Martinikerk in Franeker deden de koren mee van Solid uit Harlingen (winnaar 2015), FromUs uit Dronryp (nummer drie 2015), Different Sound uit Minnertsga, Blinder uit Easterlittens, Swintch uit Leeuwarden en Sjonge Jonge uit Grou. Presentator was ook ditmaal Joey Hereman. Voor de pauze zongen Blinder, Different Sound en Sjonge Jonge. Na de pauze was het de beurt aan Switch, Fromus en tot slot titelverdediger Solid Harlingen. De jury bestaande uit Joke Krist, Jannie Brandsma en Dennis Dronkers hadden het erg moeilijk. De derde plaats was vrij snel duidelijk en ging naar nieuwkomer Switch. Maar de verschillen tussen de nummer één en twee waren minuscuul. Ondanks dat de jury in de pauze ook al in overleg was geweest, werd het geduld van het publiek op de proef gesteld.

Solid

Tweede werd uiteindelijk Solid. De uitleg van de jury was dat Solid een gedurfder repertoire had gekozen, wat door het publiek zeker gewaardeerd werd. ,,Qua uitvoering kwam Sjonge Jonge er net ietsje beter uit. En dan ga je plussen en minnen.” Er werd bij het jureren niet alleen gelet op klank, warmte, zuiverheid, maar ook op choreografie en totale uitstraling naar publiek. Voor meer informatie over Beautiful Kidz Namibia zie deze link. (Foto's en video Marcel Teensma) https://youtu.be/G77_vnZwx4E