Actie bij AMS voor kinderen uit arme gezinnen levert tientallen fietsen op, looptijd verlengd

FRANEKER - Ongeveer vijftig fietsen heeft de actie van de heer Van der Velde van de AMS voor kinderen uit arme gezinnen ondertussen opgeleverd. En nog dagelijks komen er fietsen bij.

,,Het gaat best. Ik ben hier heel blij mee. Vooral na het artikel in de Franeker Courant heb ik veel reacties van buiten Franeker zelf gekregen. Dus dat is super”, aldus Van der Velde. Ondertussen hangen er op diverse plekken in Franeker posters en andere uitingen, die wijzen op het Kinderfietsenplan van de ANWB. Daarvoor zamelt Van der Velde de fietsen in. ,,Ik heb contact gehad met de ANWB over promotiemateriaal. Dat hangt her en der bij winkels. Ik hoop dat het leidt tot nog meer fietsen. Elk kind verdient namelijk een fiets.”

Langere looptijd

Inleveren kon aanvankelijk tot de kerstvakantie onder schooltijden bij de AMS aan de Cort van der Lindenstraat 1 in Franeker. ,,Omdat het zo geweldig gaat, loopt de actie na de kerstvakantie nog vier weken door. En dan zien we wel verder.” Er wordt gevraagd om fietsen voor meisjes en jongens van 10 tot 18 jaar. De fietsen moeten in redelijke tot goede staat verkeren en met wat slim kluswerk opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets. Daarnaast wordt gevraagd om fietsen met als inchmaat 24, 26 of 28. Ook fietsen voor volwassenen zijn welkom. Ook kunnen oude fietsen worden ingeleverd die zijn op te knappen. De ANWB haalt de fietsen vervolgens op. Ook knapt die organisatie de fietsen op en wordt er voor gezorgd dat de fietsen terechtkomen bij kinderen die ze hard nodig hebben. Het kinderfietsenplan heeft inmiddels tweeduizend kinderen in Nederland blij gemaakt met een opgeknapte fiets. Meer informatie via w.vandervelde@annamaria.nl. (Tekst Jitze Hooghiemstra)