De laatste

Franeker - We hebben de afgelopen twee jaar met veel plezier de columns geschreven voor de Franeker Courant.

Elke week een stukje over een object uit de collectie, een Franeker verhaal of een activiteit in het museum. Voorwerpen die nooit uit het depot zullen komen bleken soms verrassend interessante stukjes op te leveren.

Het museum is echt een schatkamer aan verhalen gebleken. Nu willen we proberen om de leukste en interessantste columns te gaan bundelen in een boek. Daarvoor moeten we eerst het benodigde geld bij elkaar zien te schrapen. Mocht iemand nog een leuk doel zoeken om financieel te steunen? Wij houden ons aanbevolen!

Omdat dit stukje geschreven wordt in de laatste uren van het oude jaar is er een toepasselijk object gekozen om de laatste column te illustreren. Een prachtige klok die het museum heeft gekregen van een particuliere verzamelaar.

Hij staat sinds enkele jaren in de Wetterauw-De Vrieskamer op de schoorsteenmantel. Hercules zit elegant op de klok. Hij is te herkennen aan de knots en het beestenvel om zijn schouders.

Hoewel het schrijven van de column geen herculische taak was gaan we er toch mee stoppen. We hopen dat de lezer plezier heeft gehad van ons wekelijkse inkijkje in Museum Martena. Het museum gaat natuurlijk door met het vertellen van de verhalen van stad en land.

De komende tijd gaan we ons richten op de herinrichting van het museum. Dat gaat weer een nieuw licht werpen op alle verhalen die we te vertellen hebben.

Graag tot ziens in het museum,

Marjan Brouwer en Manon Borst