Repaircafé Menaam wijzigt naam

SKINGEN-SLAPPETERP - Het Repaircafé Menaam gaat verder onder de naam Repaircafé Waadhoeke.

Dat bleek op de eerste bijeenkomst van dit jaar in het dorpshuis Op Healwei in Skingen-Slappeterp. Daar is het repaircafé sinds vijf jaar actief. Omdat vakmensen in alle hoeken van de nieuwe gemeente wonen, wordt de naam gewijzigd in Repaircafé Waadhoeke.

Op de eerste bijeenkomst werden wimpels genaaid voor dorpshuis Op Healwei in SkingenSlappeterp vanwege Leeuwarden Culturele Hoofdtstad 2018. Betty Andringa uit Dromryp en Antje Plat uit Tzum voerden het werk uit. Zij zijn beiden als naaisters verbonden aan het repaircafé.

Om de verbinding concreet te maken in Waadhoeke nodigt het repaircafé alle dorpshuizen uit de nieuwe gemeente uit om gebruik te maken van hun wimpelexpertise. Wie stof en vijftig centimeter keperband haalt bij Jan Sikkes, kan daarvan een wimpel voor het dorpshuis laten maken door het repaircafé. Dat kan op de eerste zaterdagen van februari, maart en april. Voor alle reparaties geldt dat de opdrachtgever aanwezig is tijdens de reparatie en eventueel meehelpt. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

,,Op deze wijze schept het repaircafé een daadwerkelijke 'ferbining' in Waadhoeke met een knipoog naar LF2018. Alle Friese wimpels wapperen in Waadhoeke.” Inmiddels zijn er door diverse regio’s zeven dekens gemaakt voor LF2018 gebeuren en wordt er aan vijf gewerkt. In totaal zegt de LF-organisatie op 10.000 gehaakte dekens te hopen.

Zie www.schingen-slappeterp.nl.