Eerste huwelijksvoltrekking Waadhoeke feit

Raadhuisplein 1 Franeker - Erwin Christiaan Kroontje en Hieke Jacqueline Houtsma uit Franeker hebben elkaar vandaag als eersten het jawoord gegeven in de nieuwe gemeente Waadhoeke.

De huwelijksvoltrekking vond vanaf 14.00 uur plaats is in het oude stadhuis in Franeker. Locoburgemeester de Pee was bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig en gaf het bruidspaar namens Waadhoeke een cadeau. Kroontje werd geboren op 15 april 1980 in Leeuwarden. Houtsma komt oorspronkelijk uit Harlingen en is geboren op 6 juni 1990. Sinds begin september wonen zij in Franeker.

Getrouwd op dag van kennismaking

Kroontje en Houtsma leerden elkaar vandaag exact vier jaar geleden kennen. Zij ontmoetten elkaar als buren in het ‘pakhuis’ aan de Harlingerweg 3 in Franeker. Dat gebeurde volgens het echtpaar ,,In feite door enige ‘stimulans’ van een vriendin van Jacqueline." Het huwelijksaanzoek volgde op 1 januari 2017. Getuigen bij het huwelijk waren twee broers van de bruid en twee broers van de bruidegom. Babs Albert Nauta hield op verzoek van het bruidspaar een speech in het Fries. (Foto's Joachim de Ruijter)