Franeker Filmweekend bij Theater De Koornbeurs

FRANEKER - Het Franeker Filmweekend staat voor de deur. Dat vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 januari. Er zijn dan zes films te zien in Theater De Koornbeurs.

Er kunnen zowel losse kaarten per film worden gekocht, evenals een passe-partout of een dagkaart.

De eerste film die draait is Happy End. Die is te zien op vrijdag 19 januari vanaf 20.15 uur en gaat over Anne Laurent Trintignant. Zij staat aan het hoofd van een bouwbedrijf, het bedrijf dat ze van haar vader heeft overgenomen. De familie Trintignant woont in Calais, waar de immigrantencrisis zich op de achtergrond voltrekt. De spanningen binnen het gezin zetten alles op scherp als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen.

Zaterdag 20 januari is vanaf 15.45 uur de film Borg/McEnroe te zien. De Zweed Björn Borg is een van de grootste tennissers van zijn tijd. Hij moet het opnemen tegen het jonge talent John McEnroe, gespeeld door Shia LaBeouf, een totaal andere tennisser en persoonlijkheid dan hij. In de finale van Wimbledon nemen deze twee iconen het tegen elkaar op.

Diezelfde dag draait vanaf 18.30 uur Petit Paysan. Daarin is de 30 jaar oude Pierre kortgeleden afgestudeerd aan de landbouwschool. Hij heeft een eigen melkveebedrijf dat hij van zijn ouders geërfd heeft. Hij geniet een gelukkig bestaan. Maar plotseling duikt in Frankrijk de gekke koeienziekte op. Zodra ook een van Pierre zijn koeien besmet blijkt te zijn, zet hij alles op alles om zijn koeien te redden.

Zaterdag 20 januari is vanaf 20.15 uur ook Thelma te zien. Als Thelma van haar beschermende plattelandsgemeenschap naar de grote stad Oslo verhuist, valt ze als een blok voor medestudente Anja. Ze voelt emoties die ze niet durft te erkennen en krijgt tegelijkertijd last van epileptische aanvallen, die steeds heviger worden. Langzaam wordt het duidelijk dat Thelma over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt.

De film Verdwijnen is zondag 21 januari te zien vanaf 13.15 uur. Verdwijnen speelt zich af in het verlaten winterlandschap van Noorwegen. Het jaarlijkse bezoek van Roos aan haar moeder (Elsie de Brauw) is dit keer anders. Ze heeft slecht nieuws. Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk dit te vertellen.

Ook is op zondag 21 januari vanaf aanvang 15.15 uur Hearthstone te zien. Dat is een film over de IJslandse jongens Thor en Kristjan die hun leven lang al dikke vrienden zijn. Thuis hebben ze het beiden niet leuk, zodat ze altijd met elkaar optrekken. Maar dit jaar zijn de lange zomermaanden anders dan vorige jaren.

Daarnaast treedt woensdag 17 januari Debby Petter vanaf 20.15 uur op in Theater De Koornbeurs met de show In mijn hoofd. In de theatermonoloog speelt zij een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig

Ook is de film The Square te zien. Die draait op dinsdag 23 januari vanaf 20.15 uur. The Square is een Zweeds-Duits-Frans-Deense satirisch drama. De manager van een modern museum is verantwoordelijk voor een tentoonstellingsruimte die een nieuwe installatie herberg: een symbolische ruimte aangeboden waar alleen goede dingen gebeuren.

Voor alle informatie zie www.theaterdekoornbeurs.nl.