Beweegteam Waadhoeke trapt oprichting af met sportmiddag voor jeugd

FRANEKER/MENAAM - Het Beweegteam Waadhoeke trapt haar bestaan af met een sportmiddag voor basisschoolkinderen uit de nieuwe gemeente.

De sportmiddag is woensdag 14 maart vanaf 14.30 uur in de Roelengahal aan de Rijpsterdijk 23 in Menaam. Voor de kinderen zijn er diverse clinics. Zij worden begeleid door verenigingen en het beweegteam.

Basisschoolkinderen uit de groepen drie tot en met vijf zijn welkom tussen 14.30 en 16.00 uur. Voor basisscholieren uit de groepen zes tot en met acht is de sportmiddag van 16.00 uur tot 17.45 uur.

Aanmelden kan via nik@sportfryslan.nl of door een WhatsApp te sturen naar 06-57040381. Vermelden van de naam en groep is noodzakelijk.

Het beweegteam Waadhoeke bestaat uit: Nik Hoving, Remco Kooistra, Sander Hoekstra, Richard Sonneveld en Lammert Harkema. De buurtsportcoaches hebben als doel om jeugd en ouderen te stimuleren om te gaan sporten en bewegen.

De buurtsportcoaches komen uit de voormalige gemeenten: Franekeradeel, het Bildt, Menameradiel en Littenseradiel.

In Franekeradeel werden en worden evenementen gehouden onder de naam Franekeradeel Actief. De activiteiten worden op termijn geïntegreerd in het Beweegteam Waadhoeke.