Echtpaar Kuperus uit Menaam viert diamanten bruiloft

Menaam - Sytze Kuperus (82) en zijn vrouw Antje Kuperus-van der Weg (81) uit Menaam zijn vandaag zestig jaar getrouwd. Wethouder Jan Dijkstra feliciteerde het jubilerende bruidspaar namens de gemeente Waadhoeke.

Op 20 maart 1958 stapte Sytze Kuperus in het gemeentehuis in Menaam in het huwelijksbootje met Antje van der Weg. Het echtpaar Kuperus kreeg 3 kinderen, twee zoons en een dochter. Er zijn vijf pake-en beppesizzers. Sytze Kuperus heeft ongeveer dertig jaar bij de CCF (Coöperatieve Codensfabriek Leeuwarden) gewerkt. Ook was hij werkzaam bij transporteur Van Gend&Loos. De heer Kuperus was altijd groot liefhebber van vissen, ‘aaisykjen’ en werken in de groentetuin, maar dat gaat inmiddels helaas niet meer. Mevrouw Kuperus houdt van kruiswoordpuzzels oplossen en van sokken breien.

Bitgummole

In totaal heeft het echtpaar 59 jaar lang aan de Langestraat in Bitgummole gewoond. Sinds de kerst van 2016 woont het paar naar volle tevredenheid in een appartement aan de Orxmasingel in Menaam. Naar eigen zeggen gaat het ‘poerbêst’ met de heer en mevrouw Kuperus en zijn ze dankbaar dat ze nog bij elkaar zijn, in goede gezondheid met kinderen en kleinkinderen. Foto Joachim de Ruijter.