Bingo en benefietconcert voor zieke Diana

FRANEKER - De opbrengst wordt gebruikt om een behandeling met bacteriofagen (virus dat bacillen kapotmaakt) mogelijk te maken in Georgië. Die behandeling wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

,,Er is gekozen voor Georgië, omdat dat land beschikt over de grootste database op het gebied van bacteriofagen”, zegt haar vriend Wilfred Pepping. ,,Diana heeft van haar behandelend arts in het UMCG groen licht gekregen om te gaan. Hij zei dat ze groot gelijk had en dat dit wellicht haar laatste optie is. De start van de behandeling staat gepland voor 1 mei en duurt vier weken en betreft twintig behandeldagen. Dus het is wel een hele opgave. Maar ja. Wat moet, dat moet.”

Om geld in te zamelen voor de behandeling van de ziekte van Crohn waar Van Dijk sinds 2008 aan lijdt, worden een bingo en een benefietconcert gehouden. De bingo is op zaterdag 7 april vanaf 14.00 uur in Froonacker. Diezelfde dag is er vanaf 20.00 uur een benefietconcert met de Franeker band Admin, in Tapperij ’t Noord. In de pauze is er een verloting. De prijzen zijn beschikbaar door de lokale middenstand. De hoofdprijs is een multimediaspeler. Ook tijdens de bingo is er een verloting. Opgeven voor de bingo kan via wilfredepping@gmail.com.

Zie ook de website www.help-diana.nl.